Spannende tafel bij ‘Weert in dialoog’ voor SMC0495.

‘Social Media Talk’ uit de eerste hand. Ik kan het iedereen aanbevelen. Zet een onverwacht gezelschap aan tafel en je krijgt een vreemd inkijkje in de beleving van onze ‘2e  industriële revolutie’

Een echte ‘eye opener’ want en dat moet ik zeggen er was verder niemand die het zo gezien had. Het was dan ook een uitgelezen gezelschap van verschillend pluimage aan onze tafel. Met de nodige humor en de tas vol van een Iphone, Ipad en Ipod met de fabrieksinstellingen er nog op. Wat indirect deze middag bijzonder dringend maakte om toch eens wat verdieping aan te brengen in de sociale kunde.

Geen bijzondere ring tones want die kosten of geld of zijn te ingewikkeld om in te stellen. Alhoewel de vrouwen onder ons hebben toch graag hun favoriete liedje waar ze vrolijk van worden. Een goed begin van de dag is goud waard en in het oerwoud van geluiden tegenwoordig een baken in de spreekwoordelijke veilige haven.

Over havens gesproken, de aanlegsteigers in ons medialandschap op internet roepen toch de nodige huiver op. Is het wel veilig allemaal en geven we ons niet te veel bloot. Dit is een vraagstuk waar heel wat hersenen op gekraakt worden. Want blijkt, het is heel goed mogelijk om een fake identiteit aan te maken die bijzonder geloofwaardig is. Twee studenten afkomstig uit Sittard hadden het in no time voor elkaar. Overladen met uitnodigingen door headhunters voor lucratieve banen en dito andere dates zitten ze nu dichter bij het hologram dan wij ons voor kunnen stellen. Hoewel het goed in elkaar moet zitten want al is de leugen nog zo snel, uiteindelijk ontmaskert Google hem wel.

Pure noodzaak of overbodige ballast, de meningen liggen midden in de stroom. Van de ene kant wil men ‘echt gevoel’ en de zekerheid van lichaamstaal. Aan de andere kant is contact leggen zoveel eenvoudiger en hoeft men gelijkgestemden niet meer met een lampje in duistere kroegen op te duikelen.

Daarnaast, we zijn onze jeugd niet. Die weten wel raad met multi tasken en mega communicatie. Wij kunnen ook niet denken zoals de aanstormende generaties doen en zien waarschijnlijk meer beren in het industriepark dan noodzakelijk.

Ondertussen blijkt uit deze samenkomst dat dankzij social media het leven ook in kleur, geur en taal gewoon onder het genot van een kopje koffie op een doordeweekse dag gevierd kan worden. Aan een gewone tafel in een gastvrij Golden Tulip Hotel gewoon bij ons in Weert.

Anki Raemaekers